Slibtransport

De investeringen in speciale voertuigen voor het uitvoeren van slibtransport waren niet gering, doch doelbewust. Waterdichte opliggers en slibcontainers zijn hiervoor noodzakelijk. De containers kunnen bij de klant worden geplaatst en op eenvoudig verzoek worden opgehaald om te ledigen. Iedere vrachtwagen die door Baldewijns & Co voor deze opdrachten wordt ingezet, is uitgerust met een weegsysteem en beschikt over een heel grote laadcapaciteit. Dat is ook nodig, want bijvoorbeeld bij ‘ontwateringscampagnes’ moet het hele slib van een zuiveringsinstallatie op korte tijd worden afgevoerd.

De keuze voor deze niche heeft van Baldewijns & Co een wijd erkend en veel gevraagde specialist gemaakt. Zowel kleine, lokale spelers als grote, nationaal georganiseerde instanties doen voor dit transport beroep op ons. Onze aansluiting bij de Mestbank zorgt er overigens voor dat alles volgens de voorschriften verloopt.

Voor het afvoeren van slib of organisch afval beschikt Baldewijns & Co over 6x4-containerwagens, die de substanties voor landbouwdoeleinden eenvoudig kunnen lossen op het veld (bemesting). Er zijn ook voertuigen (6x2) die specifiek organisch materiaal vlekkeloos transporteren naar droog- of biogasinstallaties.

Bekijk referenties